You are here:
Banner retraite Yin-Adem en wandel in de Pyreneeën

5- daagse retraite met Energetische Yin Yoga, Het Nieuwe AdemWerk® en Berg- Wandeltochten in de Pyreneeën. 3-8 juni 2024

Wil jij ook een week diep ontspannen, spanningen en stress loslaten, ontsnappen uit de dagelijkse bezigheden en jezelf weer verbinden met je eigen kern?

We nodigen jou, als natuurliefhebber, uit om met ons mee de bergen in te gaan!
Deze retraite is de ultieme gelegenheid om te ontspannen, jezelf te aarden en je te verbinden met de mooie natuur om je heen en de natuur in jezelf.

Deze week bieden we dagelijks:

  • Een begeleide energetische Yin yoga sessie waarin je weer contact maakt met je eigen lichaam en diep gaat ontspannen.
  • Een verdieping in de adembeweging (Het Nieuwe Ademwerk®), waardoor je inzichten zult ontvangen vanuit jouw eigen waarheid.

Zowel de energetisch Yin yoga als het Ademwerk wordt gegeven door ons, Tessa en Marjolein, professionals op dit gebied. En deze krachtige sessies combineren we met prachtige bergwandelingen door de Pyreneeën met een ervaren gids.

Na deze week zul je gegarandeerd meer ‘ruimte’ in je lichaam ervaren. Je zult een sterkere verbinding voelen van lichaam en geest. Hierdoor zul je ook meer ontspanning ervaren en je energieker en mentaal sterker voelen.

Er is veel persoonlijke aandacht doordat we maar met een groepje van maximaal 7 deelnemers zullen zijn. 

Pyreneeën tes en mar
Chez Judith

Waar ?

 

We verblijven in een prachtige omgebouwde boerderij bij ‘Chez- Judith’, een Nederlandse boerin in de Franse bergen met een kudde Galloway koeien, 2 honden en wat kippen. De boerderij is gelegen in het kleine plaatsje Boussenac, op zo’n 800 meter hoogte in het departement de Ariège. De plek heeft een prachtig uitzicht op de majestueuze berg de Mont Valier, en wordt omringd door bossen, grashellingen en kleine riviertjes.

Het eten wordt (h)eerlijk verzorgd en komt van de boerderij en uit de moestuin.

Heel graag ont-moeten we elkaar in de bergen op deze prachtige locatie, waar we mogen genieten, ontspannen en NATUURlijk echt mogen ZIJN.

Liefs,

Tessa en Marjolein

 

Highlights

~ Dagelijkse diepgaande Energetische Yin Yoga.
~ Dagelijkse verdieping in je Adem dmv Het Nieuwe Ademwerk®.
~ 1 volledige dagtocht met gids (ong. 6-8 uur).
~ 2 wandeltochten van een dagdeel met gids (ong. 3-4 uur).
~ 5 nachten verblijf in de gîte bij een natuurboerderij.
~ (H)eerlijke gezonden maaltijden van het land of directe omgeving.
~ Landelijke locatie met uitzicht op de bergen en de kudde Galloway koeien.
~ Voldoende eigen tijd en gezellig samen zijn rondom het kampvuur.
    De locatie biedt diverse mogelijkheden om samen te zijn, maar ook om je terug
    te trekken voor wat privéruimte, zowel binnen als buiten.  

(alle activiteiten zijn in de prijs inbegrepen, deelname is niet verplicht)

Niveau
~ Geen yoga of adem ervaring nodig.
~ Voor de bergwandelingen een minimale conditie om 6 uur te kunnen wandelen.

De gîte, in de prachtige omgebouwde boerderij, biedt een comfortabel verblijf aan zeven personen. De gîte is uitgerust met een volledig ingerichte eigen keuken, een badkamer en toilet, twee tweepersoons slaapkamers en een slaapzolder die ruimte biedt aan drie personen. Buiten op het terras achter het huis kan je heerlijk vertoeven en genieten van het prachtige uitzicht op de bergen.

Wie zijn wij ?

Tessa - Energetische Yin Yoga

 

Een wandeling door de bergen…de verbinding voelen met de natuur. Door met volledige aanwezigheid in de bergen te ZIJN gaat mijn lichaam ontspannen en ontstaat er een bepaalde helderheid in mijn geest. Hier word ik blij van!

Het menselijk lichaam en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit mijn studie Bewegingstechnologie waarin de anatomie en de werking van het menselijk lichaam centraal staat heb ik veel kennis opgedaan over de relatie van fysieke klachten en gedrag.

Ik neem mensen graag mee in de wereld van Yin Yoga, waarin je je eigen natuur weer volledig gaat voelen. De angst en weerstand die we in de loop van ons leven opbouwen als zelfbescherming, weerhoudt ons ervan volledig te leven, lief te hebben en hartstochtelijk te bewegen en te verbinden. Deze spanningen liggen opgeslagen in ons bindweefsel.

Yin Yoga richt zich specifiek op het bindweefsel, waardoor diepe, langdurige houdingen helpen om de fascia te stretchen en te herstellen, wat leidt tot een betere energiestroom en het loslaten van opgeslagen spanningen.

In mijn dagelijkse leven houd ik mij dan ook bezig met het bewustzijn van mensen. Samen met mijn partner heb ik een onderneming, genaamd ‘Mechana’, waar Yin Yoga, Adem en Hart-Brein-coherentie centraal staan.

Lees meer over mij en over Mechana op  >> onze website <<

Tessa Yin
Tessa Frunt
Marjolein retraite
Marjolein Broch

Marjolein - Het Nieuwe Ademwerk®

 

Het woord beweging loopt als een rode draad door mijn leven. Ik doe graag aan fysieke beweging; wandelend of hardlopend over het strand, een lesje crossfit, yin yoga en speel graag beachvolleybal. En eerlijk, in de afgelopen 6 jaar heeft de innerlijke beweging mij enorm verrijkt. Verrijkt om van binnenuit mijn natuurlijke beweging te ontdekken, te voelen en nu ook te delen met jou.

In deze retraite week zal ik dat aan de hand van Het Nieuwe Ademwerk® doen.
Ik neem je mee naar een natuurlijk adempatroon. Een adembeweging die laag en traag is in rust en volledig bij inspanning. Ik laat je ontdekken hoe het is om vanuit het kleine bekken te ademen. We brengen de aandacht laag in het lichaam, in het stiltepunt, ofwel de plek van jouw levensenergie, intuïtie en kracht.

En deze plek, de Pyreneeën, voelen als thuis. Na 1,5 jaar gewoond te hebben in het Katharengebied in Zuid- Frankrijk vind ik het heerlijk weer de bergen in te gaan. Ik kijk er naar uit.

Lees meer over mij op >> mijn website <<

Tessa en Marjolein
Tessa en Marjolein

NATUURlijk wil ik ook Genieten! Ik ben erbij!

Algemene informatie

Aankomst:
Je bent welkom maandagmiddag 3 juni tussen 15h00- 17h00.
Fijn als je ’s avonds mee eet. 

Vertrek:
We zeggen elkaar gedag op zaterdagochtend 8 juni na het ontbijt tussen 10h00- 12h00.

Innerlijke verzorging:

De (h)eerlijke maaltijden worden verzorgd en komen zoveel mogelijk van het land of directe omgeving. Vegetarisch is mogelijk net zoals dat we ook een dag mogen genieten van het eigen rund van het land.

De volgende maaltijden zijn inclusief:

~ Ontbijt
~ Lunch
~ Avondeten
~ Gezonde tussendoortjes
~ Thee en koffie

 

Prijzen & Boeken

~ Gedeelde 2-persoons kamer of 3-persoons kamer €895,

(Gedeelde badkamer en toilet, woonkamer, open keuken, terras en tuin)

Niet in de prijs inbegrepen!
~ Vliegticket/ vervoer van Nederland naar locatie.
~ Vervoer van gîte naar start van de wandeltocht(en).
(Dit regelen we gezamenlijk ter plekke.)

~ Mocht je een dag eerder willen arriveren en/of later vertrekken. Extra verblijf bij ‘Chez-Judith’ kan bijgeboekt worden.